Menu +

Huren

De voor- en nadelen van kopen

Is het verstandig een huis te kopen? Het kopen van een huis is een belangrijke financiële verplichting die verantwoordelijkheden met zich mee brengt. Er zijn echter ook niet financiële aspecten spelen die een rol kunnen spelen bij de afweging. Factoren zoals bijvoorbeeld of u voor uw werk regelmatig moet verhuizen? Blijven u en uw partner beide fulltime werken? Wilt u eerder stoppen met werken?

Een huis kopen…de voordelen:

 • Het kopen van een huis kan voordelen hebben ten opzichte van huren. Met een eigen woning bouwt u bijvoorbeeld vermogen op. En de rente die u betaalt over de hypotheek, kunt u aftrekken voor de belasting. Maar kopen heeft ook nadelen. Bij een koopwoning horen bijvoorbeeld uitgaven die huurders niet hebben
 • Er vindt vermogensopbouw plaats aangezien de woning uw eigendom is.
 • Fiscale voordelen (hypotheekrenteaftrek)
 • De keuze in aanbod van koopwoningen is aanzienlijk groter dan dat van huurwoningen.
 • U kunt de woning verbouwen of aanpassen geheel naar eigen wens
 • Op de lange duur is kopen voordeliger dan huren. Als gevolg van inflatie wordt uw hypotheekschuld minder waard en beslaan uw woonlasten een kleiner deel van het inkomen. Op langere termijn kan uw huis in waarde stijgen.

Een huis kopen…de nadelen:

 • Onderhoud van de woning moet uzelf regelen en betalen
 • Het eigenwoningforfait wordt opgeteld bij uw inkomstenbelasting
 • Wanneer u uw huis moet verkopen, loopt u het risico dat uw huis in waarde is gedaald, er is niet met zekerheid te zeggen wat in de toekomst de waarde van uw woning zal zijn.
 • Onzekerheid over uw inkomen en onzekerheid over de woonlasten en renteontwikkelingen. Na het aflopen van de rentevaste periode moet u opnieuw een rente vastzetten. Indien deze hoger is dan uw huidige rente, kunnen de maandelijkse lasten stijgen.
 • Wanneer u een andere woning zoekt, moet uw huidige woning eerst worden verkocht om geen dubbele lasten te krijgen. U bent dus minder flexibel om te verhuizen ten opzichte van een huurwoning.

 

Kunststof kozijnen

Op Verbouwkosten.com zie je 4 kostenbesparende tips bij aanschaf voor de meest goedkope en goede kozijnen. Hieruit volgt de prijs-/kwaliteitverhouding die natuurlijk optimaal moet zijn.

 

Zonnepanelen

Op Zonnepaneelprijzen.nl kun je inzicht te krijgen in de kosten van zonnepanelen en natuurlijk krijg je daar de prijstabel te zien.

 

Dakkapel

Dakkapel.net laat zien dat een dakkapel een huis met twee slaapkamer om kan toveren tot een met drie slaapkamers

 

Hartslagmeter

Op HRDLPN.nl zie je alle actuele hartslagmeters en kun je ze eenvoudig vergelijken op de belangrijkste eigenschappen. Zo zie je in 1 overzicht welke hartslagmeter voor jou mooi, goed en betaalbaar is.